tisdag 29 september 2009

Påbörjade och stundande

I helgen lades grundstenarna för Johans ryggtavla. Lördagen och söndagen vigdes åt det inledande arbetet och jag känner mig tillfreds med resultatet. Huvudlinjerna för designen är på plats, och nästa sittning blir det till att placera in omkringliggande element och en del detaljer. Inga bilder kommer upp i detta skede men jag hoppas på att kunna förse er med bilder på arbetet efter nästa sittning. Detta då jag insett (efter senseis och åtskilliga andras syrliga kommentarer) att min mobilkamera kanske. trots allt, inte är det bästa att dokumentera sina verk med. Jag böjer mig nu för er önskan och skall hädanefter inte publicera några undermåliga bilder.

Imorgon kommer jag att påbörja något som visar sig vara en jungfrufärd: Viktors kitsune, och tillika första tatuering. Jag har nu vid flertalet tillfällen getts förtroendet att vara den första att märka personer för livet, och det är en stor sak att leva upp till.
Nåväl, kitsune är något av ett favoritmotiv för min del som ni ju vet, och jag är mycket glad över att Viktor kommer att bära ett av mina verk. Motivet i sin helhet är baserat på berättelsen om rävhustrun - en saga som fastnat hos mig av någon anledning. Kanske för att den samtidigt belyser den mytologiska kitsunes falskhet såväl som dess trofasthet - dess dubbelnatur framstår där särskilt tydligt. Oavsett vilket så ser jag fram emot morgondagen.

2 kommentarer:

  1. Om du inte passar dig så kanske du får göra en kitsune på mig oxå när suget på nästa tatuering blir för stort att stå emot! ;)

    /Ida

    SvaraRadera
  2. Det vore ju hur grymt som helst. :)

    SvaraRadera